Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.90€

Αναζήτηση

Εποχικές αλλεργίες – Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης❗

Εποχικές αλλεργίες – Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης❗
Οι εποχικές αλλεργίες καθώς και η συμπτωματολογία τους, αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό στο ενήλικο και ανήλικο πληθυσμό, οι οποίες εμφανίζονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τους κατά τους 2 πρώτους μήνες της άνοιξης (τέλη Μαρτίου – τέλη Μαϊου) και λιγότερο προς το τέλος του καλοκαιριού (Σεπτέμβριος) . Οι κλιματικές αλλαγές, στις οποίες οφείλεται κατά κύριο λόγο η απελευθέρωση των αλλεργιογόνων (γύρη κλπ), είναι ο κύριος ενοχοποιητικός παράγοντας των αλλεργιών που καταγράφονται κάθε χρόνο με εντοπισμένη μεν κλινικά αλλά διαρκώς αυξανόμενη ως προς τον πληθυσμό που νοσεί συμπτωματολογία.

Ποια είναι όμως η συμπτωματολογία των εποχικών αλλεργιών και πού οφείλεται η αύξηση του επιπολασμού τους;

Η ενδογενής αύξηση των επιπέδων της ισταμίνης, μίας χημικής ουσίας που φυσιολογικά υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό, ευθύνεται για την ανάπτυξη και τα κλινικά συμπτώματα όλων των περιπτώσεων και ειδών αλλεργίας. Τα πιο κοινά συμπτώματα των αλλεργιών μετά από έκθεση σε ένα αλλεργιογόνο είναι συνήθως άμεσα και ήπια αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρότερης και πολυπλοκότερης μορφής αλλεργία, για την οποία θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης και πιο ισχυρή και εντατική φαρμακευτική αγωγή.

Η πιο συνήθης κλινική εικόνα της αλλεργίας περιλαμβάνει: 

Ρινίτιδα (συνήθως με καταρροή και συχνούς πταρμούς)
Επιπεφυκίτιδα (με ερεθισμό, δακρύρροια και φαγούρα στα μάτια)
• Πονοκέφαλο
Βήχα
Δερματικό έκζεμα (με ερυθρότητα και κνίδωση με διάσπαρτες ή εντοπισμένες περιοχές στο σώμα)
Ενόχληση στο φάρυγγα

Σε βαρύτερης μορφής αλλεργία, μπορεί να προκληθεί δύσπνοια, βρογχικό άσθμα ακόμα και καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή!

Την τελευταία 15ετία οι εποχικές αλλεργίες έχουν αυξηθεί ραγδαία, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η μεταβολή του οικοσυστήματος, ευνοούν την ανάπτυξη ολοένα και περισσότερο αλλεργιογόνων μικροσωματιδίων. Αυτό ωστόσο το οποίο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κανείς, είναι το ποια και που βρίσκεται η ουσία που ευθύνεται για την αλλεργία που αυτή μπορεί να προκαλέσει, καθώς το ανοσοποιητικό του καθενός μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά με τα πέρασμα των χρόνων, ακόμα και σε ουσίες στις οποίες παλιότερα δεν προκαλούσαν αλλεργίες στο ίδιο άτομο.
Δυστυχώς μία αλλεργία που επιμένει για ημέρες, σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι επηρεάζει αρκετές πτυχές του ατόμου στην καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κόπωση, χαμηλή αποδοτικότητα, δυσκολία στην έλευση του ύπνου αλλά και συχνές αφυπνίσεις, νευρικότητα έως και κατάθλιψη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων που προκαλεί η εποχική αλλεργία;

Τα θεραπευτικά μέσα που διαθέτουμε σήμερα είναι αποτελεσματικά και ανακουφίζουν σε μεγάλο βαθμό την πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Τα πιο διαδεδομένα σκευάσματα κατά των αλλεργιών περιλαμβάνουν:

Αντιϊσταμινικά από το στόμα, είτε παλαιότερης είτε νεότερης γενιάς, από τα οποία δεύτερα δεν παρατηρούνται πλέον ορισμένες αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες και μπορούν να ληφθούν από το ευρύ κοινό ως ανακουφιστική θεραπεία με τις συστάσεις και οδηγίες λήψης του γιατρού ή του φαρμακοποιού.

Τοπικής δράσης αντιϊσταμινικά με τη μορφή εκνεφώσεων (σπρέϊ) ή εισπνεόμενων αερολυμάτων.

Κορτιζονούχα καθώς και αντιφλεγμονώδη σκευάσματα είτε τοπικής δράσης είτε από του στόματος, τα οποία αντιμετωπίζουν πιο βαρειάς μορφής αλλεργίες που προκαλούν φλεγμονές και συνταγογραφούνται σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό ό,τι, τα θεραπευτικά μέσα που διαθέτει πλέον η σύγχρονη φαρμακευτική, έχουν να κάνουν με την προσθήκη φυτικής προέλευσης ουσίες, οι οποίες έχουν τόσο θεραπευτική όσο και επικουρική δράση παράλληλα με την κλασσική φαρμακευτική αγωγή στο κομμάτι της αντιμετώπισης αλλά και της πρόληψης.
Μία από αυτές είναι η ουσία Κουερσετίνη (Quercetin) που παραλαμβάνεται από ορισμένα φρούτα και λαχανικά, η οποία σε μεγάλες ποσότητες που περιέχουν τα σκευάσματά της που υπάρχουν στα φαρμακεία, μεταξύ άλλων όπως της ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης, έχει δείξει οτι εμφανίζει ισχυρές αντιαλλεργικές ιδιότητες, όσον αφορά την αναστολή της απελευθέρωσης ισταμίνης και παραπροϊόντων φλεγμονής.
Μία ακόμα σημαντική περίπτωση θεραπευτικού οφέλους, είναι φυσικά και η ενίσχυση του μικροβιώματος με προβιοτικά, καθώς το πλήθος και η εξασφάλιση της προσθήκης των φιλικών βακτηρίων στον οργανισμό, συνιστά ασπίδα προστασίας και για πρόληψη και συμπληρωματική θεραπεία όλων των μορφών αλλεργιών.



Η επιστημονική ομάδα του Pharmaspot

52 Πόντοι
 

Σχόλια


Prev
101 Πόντοι
Η τιμή μας 12.50€
Π.Λ.Τ.: 28.97€
Next
Truck icon

ΔωρεάνΜεταφορικά
Άνω των 49,90€

Reload order icon
Γρήγορες Αποστολές
Shield icon
ΑσφαλείςΑγορές
Badge icon
20 ΧρόνιαΕμπειρίας
LOYALTY POINTS

Για να σας ευχαριστήσουμε και να σας ανταμείψουμε για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που δείχνετε στο κατάστημά μας, σας επιβραβεύουμε για τις αγορές σας! Mε το νέο σύστημα επιβράβευσης για κάθε αγορά που κάνετε πιστώνονται πόντοι στον λογαριασμό σας, τους οποίους έχετε τη δυνατότητα να εξαργυρώσετε σε μελλοντικές αγορές. Κάθε 1€ αγορών επιδοτείτε με 10 πόντους και για κάθε 1000 πόντους που συγκεντρώνετε σας επιστρέφουμε 1€. 

Με τη δημιουργία του λογαριασμού σας, σας προσφέρουμε 999 points δώρο γνωριμίας!

Pharmaspot logo cross icon
WHY CHOOSE US
Photo of a pharmacist holding a tablet

Από το 1970 έως και σήμερα, στο φαρμακείο Χαλιγιάννη που εδρεύει στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής στην Πλ. Ειρήνης 12, ο στόχος μας για την άρτια και άμεση εξυπηρέτηση, παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις ανάγκες υγείας του κοινού, έχοντας αναπτύξει μία μακρόχρονη σχέση εμπιστοσύνης μετά από την 50ετή εμπειρία μας. 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη
aim P. ⭐⭐⭐⭐⭐ Τι να πρώτο πω για αυτό το online φαρμακείο...Φανταστική εξυπηρέτηση , γρήγορη παραλαβή παραγγελίας και έξτρα δειγματάκια σε γενναίες ποσότητες!! Πολύ καλή δουλειά!! 5 αστεράκια γιατί το αξίζουν, να το προτιμήσετε ανεπιφύλακτα!
Ioulia P. ⭐⭐⭐⭐⭐ Παρήγγειλα χθες πράγματα κ ήρθε από Κομοτηνή Εύβοια την επόμενη μέρα. Με πήραν στα 10 λεπτά από την ολοκλήρωση της παραγγελίας μου για να με ενημερώσουν.
Ayse S. ⭐⭐⭐⭐⭐ Άψογη εξυπηρέτηση είμαι πολύ ικανοποιημένη όταν άνοιξα το κουτί μύριζε υπέροχα και πάντα βάζουν δωράκια όσες φορές και αν έχω παραγγέλλει
Sofia T. ⭐⭐⭐⭐⭐ Είχα απορία για ένα προϊόν και εξυπηρετήθηκα άμεσα και με λεπτομέρεια! Πλήρως ικανοποιημένη από τα προϊόντα και από την εξυπηρέτηση, θα το ξαναπροτιμήσω σύντομα.
Map icon
Track your order

Δείτε εδώ την εξέλιξη της παραγγελίας σας